24-12-2021

Van oud naar nieuw

Het jaar 2021 zit er alweer bijna op en de feestdagen komen er aan. Tijdens de officiële kerstvakantie zullen de werken dan ook worden stilgelegd, zodat het gehele bouwteam kan genieten van een welverdiende vakantie.

Onderstaand geven we je graag een stand van zaken, waar we in het nieuwe jaar zullen hervatten.

(foto ter hoogte van inrit ondergrondse parking Vaart 2, 21/12/2021)

Vaart 1: bijna halverwege met de ruwbouw
De ruwbouw op de gelijkvloers is afgerond en de wanden van het eerste niveau zijn geplaatst. Ondertussen is men gestart met het storten van de vloerplaat van het tweede niveau, wat als eerste volgend jaar zal hervat worden.

Wist je dat… niet-dragende binnenmuren pas later worden geplaatst, na het storten van de vloerplaten? Vandaag zijn deze stenen op paletten in ieder appartement klaar gezet. Op deze manier moet men deze later niet meer aanbrengen met de kraan.

(foto 22/12/2021)

Vaart 2: van penthouse tot en met gevelsteen
De ruwbouw van Vaart 2 staat al iets verder. Hier is men aangekomen op het bovenste niveau en wordt de ruwbouw van de penthousen afgewerkt. Op de gelijkvloers is men begonnen met het metselen van de gevelsteen, waar het gebouw zijn finale verschijning begint te tonen.

Wat mag je in het voorjaar van 2022 verwachten?
Zelfs in de laatste week voor kerstmis denkt het bouwteam na over de planning van de werken ná de kerstvakantie. Hierbij zal de focus is in het eerste helft van volgend jaar voornamelijk nog liggen op de ruwbouw. Hierbij zal in het gebouw van Vaart 2 in januari de ruwbouw worden afgerond, waar je ook de gevelsteen zienderogen zal zien stijgen. Terwijl men bij het gebouw van Vaart 1 tegen Pasen op volledige hoogte zal staan, deze wordt afgedekt tegen mei. Volgende zomer zal het finale volume van de gebouwen dus voelbaar zijn langs de Vaart. Alvast een mijlpaal om naar uit te kijken!

Het bouwteam hoopt dat ze tijdens de feestdagen met z’n allen gespaard zullen blijven van het Omikron variant, zodat ze de werken in het nieuwe jaar vol goeie moed en op volle kracht kunnen hervatten.

Het bouwteam wenst iedereen prettige feestdagen en een zalig nieuwjaar.
Graag tot volgend jaar.


(foto’s vanuit de werfkeet, 28/10/2021 en 22/12/2021)

Heb je het al opgemerkt? Er komt nog meer!
De volgende fase van het project Wonen aan de Vaart komt er aan! Vanaf deze week zal je in het straatbeeld de eerste glimpen kunnen opvangen van wat je kan verwachten. Ben je geïnteresseerd in een appartement in het groene binnengebied? Hou dan zeker deze website in het oog! Want binnenkort volgt er meer informatie.

(foto 22/12/2021)

Foto’s: Roel Hendrickx (www.roelh.zenfolio.com)

Categories

Recent Posts