EEN BETERE PLEK IN DE BUURT

Bij Wonen aan de Vaart heb je alle voorzieningen op wandelafstand. Zo is het heerlijk handig wonen met een supermarkt, kapper, buurtwinkels en restaurants om de hoek. De auto kan je thuis laten en alle dagelijkse verplaatsingen kan je makkelijk te voet of met de fiets doen.
Klik hier voor het liggingsplan.

EEN GROENE EN OPEN RUIMTE

Het hele terrein is 3,1 HECTARE groot.
Dat komt overeen met ongeveer 5 voetbalvelden

Absoluut niet! Er zal maar 25 % VAN HET HELE TERREIN BEBOUWD worden. Zo houden we heel veel open en groene ruimte over.

Wonen aan de Vaart hecht veel belang aan KWALITATIEVE OPEN EN GROENE RUIMTE. Die ruimte maakt verbindingen naar alle windrichtingen. Dit komt er:

  • Een NIEUW PLEIN aan het water van zo’n 1.000 m². Dat wordt een nieuwe, veilige oversteek en een aangename plek om te vertoeven, met zitbanken en zicht op de jachthaven.
  • Ongeveer 1.500 m² RECREATIEVE RUIMTE. Hier kunnen kinderen zich uitleven in de speeltuin die we samen met de jeugddienst hebben gebouwd. Ouderen kunnen er een partijtje petanque spelen.
  • Maar liefst 7.000 m² GROENE RUIMTE MET HOOGSTAMMIGE BOMEN EN REGENWATER BUFFER- EN INFILTRATIEZONE. Deze oppervlakte, in de zomer een ideale ligweide, is bijna dubbel zo groot als het marktplein van Schoten.
  • Bijna 1 kilometer NIEUWE FIETS- EN WANDELPADEN komen erbij. Zo wordt het rustig wandelen en fietsen doorheen dit nieuwe stukje woonwijk. Deze paden maken ook een nieuwe verbinding tussen de Vaart en de wekelijkse markt.

Rustig wonen in het groen en aan de Vaart, pal in het centrum van Schoten. Wat wil je nog meer?

Ja! DE ZAATSTRAAT WORDT VERGROEND. 

Met de aanleg van een extra groenstrook en de aanplanting van 12 nieuwe, hoogstammige bomen creëren we een laaneffect.

Daarnaast komt er ter hoogte van de ingang een lichtjes verhoogd plein. Zo ontstaat een VEILIGE OVERTSTEEKPLAATS VOOR FIETSERS EN VOETGANGERS. Dit wordt een rustplek met zitbanken en zicht op de jachthaven

Er komen 42 NIEUWE BOMEN, waarvan 30 hoogstammig, en tal van heesters. Aan de Zaatstraat komen er 12 nieuwe laanbomen bij.

Gewone esdoorn, tamme kastanje, beuk, wintereik en zomereik.

Weetje: de hoogstammige bomen zullen op termijn lijken op de bomen aan de ingang van het Park van Schoten.

In Wonen aan de Vaart ligt de NADRUK OP VERPLAATSINGEN TE VOET OF MET DE FIETS. Auto’s worden meteen afgeleid naar de ondergrondse parkings. Zo houden we het hele terrein autoluw.

Naast de nieuwe, veilige verbindingen voor fietsers en voetgangers, voorzien we meer dan 600 FIETSENSTALLINGEN. We trekken dus resoluut de kaart van de duurzame mobiliteit.

Wonen aan de Vaart wordt EEN NIEUWE AUTOLUWE EN GROENE WIJK, waar het rustig en goed wonen is, waar kinderen veilig kunnen buitenspelen en waar het heerlijk sporten, relaxen en genieten is.

VOOR JONG EN OUD

We creëren een woonomgeving VOOR JONG EN OUD, met verschillende woonvormen en variërende woonoppervlaktes.

Zo komen er APPARTEMENTEN MET 1, 2 OF 3 SLAAPKAMERS, EN 13 GEZINSWONINGEN MET 3 OF 4 SLAAPKAMERS.

Een (t)huis op maat voor iedereen, dus.

Ja, alle appartementen hebben EEN MOOIE BUITENRUIMTE.

Er zijn ONDERGRONDSE GARAGEBOXEN, PARKINGPLAATSEN EN BERGINGEN. Vlakbij zijn er bovendien nog enkele bovengrondse  garageboxen beschikbaar.

Onze hoogkwalitatieve gebouwen zijn duurzaam en afgestemd op levenslang wonen. We bouwen compact en besteden EXTRA AANDACHT AAN ISOLATIE, ENERGIEZUINIGHEID, REGENWATEROPVANG EN -RECUPERATIE, ALTERNATIEVE ENERGIE.

 

We trekken ook de kaart van DUURZAME MOBILITEIT. Daarom focussen we op verplaatsingen te voet of met de fiets. We leggen nieuwe, veilige verbindingen aan voor voetgangers en fietsers.

De gebouwen zijn voorzien om elektrische auto’s en fietsen op te laden.

In deze nieuwe woonwijk voorziet Schoten ook in ENERGIEZUINIGE STRAATVERLICHTING EN COLLECTIEVE AFVALOPHALING. De gemeente plant infrastructuur voor auto- en fietsdelen en openbare laadpalen.

Dit is een WOONOMGEVING ZONDER HANDELSZAKEN, maar er is wel plaats voor vrije beroepen (notaris, dokter,…).